CÎK: Wan’a sahip çıkmak insanlığa sahip çıkmaktır

İrade gaspına karşı halkı topyekûn mücadeleye çağıran CÎK, “Kürt milleti ve Anadolu milletlerine musallat olan bu haramilere karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bizim hürriyetimizi çalan bu haramilere bir gün tahammülümüz kalmamıştır“ dedi.

CİK AÇIKLAMASI

Civaka Îslamiya Kurdistan (CİK), Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen Abdullah Zeydan’a mazbata verilmemesini yayınladığı yazılı bir açıklama ile protesto etti.

Açıklamada, “Mübarek Ramazan ayında oruç tuttuklarını, namaz kıldıklarını ve Kadir Gecesini ihya ederek günahlardan arınacaklarını söyleyenler, tarihte eşine ve benzerine rastlanmamış hırsızlık, gasp ve ahlaksızlık yapmaktadırlar. Milletin iradesinden bahsedenler Kurdistan da, taşıma askerler ve polislerle, oy hırsızlıklarına rağmen yere çakılmış ve Anadolu'da irtifa kaybetmişlerdir. Milletten tokadı yiyince, yeniden kayyum ipine sarılan bu haramiler, gidişlerini hızlandırmak için adeta çırpınmaktadırlar. Kürtlerin iradesine mağlup olan Firavun, bu defada kendisinin emrine amade olan kitap yüklü eşek hukukçularla işi garantilemeye çalışıyor. Bu seçimlerde bir kez daha ispatlanmıştır ki, bunların dini, imanı, ahlakı, hukuku ve hayası yoktur/kalmamıştır“ denildi.

“Kürt milleti ve Anadolu milletlerine musallat olan bu haramilere karşı hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bizim hürriyetimizi, paramızı ve ahlakımızı çalan bu haramilere bir gün bile tahammülümüz kalmamıştır“ denilen açıklamada, devamla şu ifadeler ve şu çağrı yer aldı: “Wan'a sahip çıkmak, Kurdistan ve Anadolu milletlerinin ahlakına, kültürüne ve inancına sahip çıkmakla eş değerdir. Bunlara artık yeter demeliyiz. Kürt'ü ile Türk'ü ile bu duruma dur demeliyiz. Haysiyetimiz, şerefimiz ve irademize yapılan bu saldırının geri püskürtülmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. İnsanın irdesi, insanın her şeyiidir. Bu saldırı iradeye, imana ve haysiyete yapılmıştır. Bu değerler için mücadele etmek insan olmanın gereğidir. Dürüst Müslümanlara çağrımızdır: Dinimizi bu kötülüklere bulaştıranlar ve çocuklarımızın dinden uzaklaşmalarına sebep olanlara karşı cehd etmeliyiz. Wan'a sahip çıkmak, insana, imana ve insanlaşmaya sahip çıkmaktır. Hep birlikte mücadele etmeliyiz.“